Chiligryta på bönor

Receptet avser 100 personer

Ingredienser

Portioner:

6,25 kg svarta bönor, avrunnen vikt (färdigkokta)
3 kg kidneybönor, avrunnen vikt (färdigkokta)
2 kg majskorn, frysta eller konserverade, avrunnen vikt
5 dl Bong Touch of Taste Umamifond
10 kg krossade tomater
200 g spiskummin
2 kg gul lök, skivad
250 g vitlökskyftor, hackade
2 dl olivolja
1 kg paprika, grön
1 kg paprika, röd
0,5 kg paprika, gul
300 g Bong grönsaksbuljong
3 kg kvisttomater, tärnade
150 g rökt paprikapulver
4 msk sambal olek
3 dl sweet chili
4 msk oregano, torkad
4 msk timjan, torkad
4 l vatten
Margarin till stekning
Salt och vitpeppar efter smak

Så här gör du

  1. Stek rödlök i en steam-kittel på maximal värme med margarin
  2. Tillsätt majs, gul lök, vitlök, rökt paprikapulver, spiskummin, oregano, timjan och torkad buljong. Sänk värmen på grytan. Låt steka en stund till det fått färg
  3. Häll i kvisttomaterna och olivoljan. Låt puttra i 10 minuter. Häll i vatten och Sweet Chili. Koka upp och låt småkoka i ca 20 minuter
  4. Häll i paprika och bönor (svarta bönor och kidneybönor). Koka upp. Smaka av med fond
  5. Smaka av grytan med salt vid behov

Servera med kokt ris.
Libabröd och gräddfil är trevliga tillbehör.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.