Smaken, konsistensen, näringsinnehållet och alla de olika sätt man kan använda den på i matlagningen har gjort avokadon till gemene mans favoritfrukt. För det är faktiskt en frukt, även om den ofta grupperas ihop med grönsaker eftersom att den inte är söt.
Fiberrik med naturligt fett
Däremot har den ett imponerade närings-CV och innehåller bland annat naturligt fett, protein, kolhydrater, kalium och vitamin C. Dessutom är den rik på fiber och ligger högt upp på listan över de mest fiberrika livsmedlen.
Avokados är vanligt inslag i sallader och utgör grunden i guacamole. Men det går att använda dem till mycket mer än så. När vårsolen tittar fram passar vi på att servera en avokadosoppa som inte bara är krämigt god utan även bidrar med massor av nyttoämnen som ger kroppen en vårboost.
Citron och fond smaksätter
För smaksättning använder vi citron och Touch of Taste Kycklingfond. Citronen tillför en fräsch syra och Touch of Taste Kycklingfond ger soppan en rund och balanserad smak från ugnsrostad kyckling.
Vi har sagt det förr och vi säger det igen – soppor är en favorit för storkök och restauranger eftersom det är enkelt att laga stora satser på en och samma gång. Vi vill även passa på att krossa myten om att soppor hör de kallare årstiderna till, något vår avokadosoppa är ett bevis på.
Avokadosoppa
10 personer
Ingredienser
- 5 st avokado (mogna)
- 5 dl vispgrädde
- 1 st citron (saften)
- ¾ dl Touch of Taste Kycklingfond
- 10 dl vatten
- Kärna ur och tärna avokadon.
- Mixa avokadon med resterande ingredienser.
- Koka upp soppan.
- Smaka av soppan med salt vid behov.
- Servera med crème fraiche, tortillachips, lime och koriander.