Det var den tyske slaktaren Johann Georg Hehner som på 1600-talet kom på idén tillverka en korv som han sedan gav smeknamnet dachshund – tyska för tax.
När sedan det första korvståndet öppnades i New York under 1800-talet blev det därför naturligt att kalla korven som serverades i bröd för hot dog. I Sverige såg korv med bröd dagens ljus för första gången 1897 och såldes därefter vanligtvis av korvförsäljare som hade en låda på magen.
Och rätten har sedan dess knappast tappat i popularitet. I dag äter vi korv med bröd till lunch, till kvällsmat, på picknicken, på stranden och som nattmat. Ketchup och senap är de traditionella tillbehören men det finns förstås massor av annat gott att lägga på favoriten.
En klassisk räksallad är otroligt smarrig att ha på korven och går dessutom snabbt att göra i storköket. Vi har i Bong Touch of Taste Grönsaksfond i vår för att boosta räksmaken lite extra.
En annan hit är att servera korven med hot sauce, gjord på majo, sweet chilisås, srirachasås, tomatpuré och Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond. Resultatet blir en läcker sås som ger en perfekt balans mellan smakrikhet och hetta.
Hot Sauce till Korv
Ingredienser
- 3 ½ dl majonnäs
- ½ dl Srirachasås
- 1 dl Sweet Chilisås
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
- Vispa samma alla ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar
Räksallad
Ingredienser
- 500 g räkor (handskalade)
- 1½ dl majonnäs
- ½ dl crème fraiche
- 2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
- Dela räkorna i bitar (hacka inte), blanda dem med majonnäs och crème fraiche.
- Smaka av med fond, salt och peppar.