Tuna Melt – en macka som tar ton

Man skulle kunna kalla den en av världens mest populära mackor – Tuna Melt Sandwich, eller tonfisksandwich, är en klassisk amerikansk macka som numera serveras världen över.
Att tonfisk är en populär fisk att servera råder det inget snack om. Så när amerikanerna började servera fisken i en sandwich var det genast många som tog efter.

Hälsosam fisk

Tonfisken är inte bara en otroligt god fisk, den är dessutom bra ur flera hälsoaspekter; den är mager och proteinrik och innehåller viktiga vitaminer och mineraler som jod, järn och selen samt A-, D- och E-vitamin.

Himmelsk röra

Men vad är det så som gör att den gör sig extra fint i en macka? Hemligheten ligger i att den blandas ihop till en himmelskt god röra tillsammans med rödlök, selleri, majo, dill, kapris, citron, tonfisk och Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond. Fonden lyfter smakerna i tonfiskröran till högre nivåer och låter dem komma fram tydligare.
När röran är blandad är det sedan bara att steka brödskivorna med ost och avokado i smör, bre på den och smälla ihop brödskivorna. Röran kan med fördel förberedas och förvaras i kylen – på så vis går det både snabbt och lätt att servera. Både gott och smidigt med andra ord!

Tuna Melt

10 personer
Ingredienser
  • 5 st avokado
  • 3 st små rödlökar (finhackade)
  • 3 st stjälkselleri (finhackade)
  • 3 ½ dl majonnäs
  • 2 dl finhackad dill
  • 1 ½ msk avrunnen kapris eller hackade inlagda jalapeños
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 500 g tonfisk i olja (avrunnen)
  • Nymalen peppar
  • 5 dl Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
  • 5 msk smör (rumstempererat)
  • 20 skivor surdegsbröd
  • 20 skivor cheddarost
Gör så här:
  1. Blanda samman, rödlök, stjälkselleri, majonnäs, dill, kapris/ jalapeños, citronsaft, fond och tonfisk. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg ostskivorna på brödet, skiva avokado och lägg ovanpå osten på hälften av brödskivorna. Bred ut tonfiskröran på avokadon.
  3. Lägg ihop mackorna.
  4. Stek mackorna i rikligt med smör i en gjutjärnspanna tills de är gyllenbruna och osten har smält. Ca 4 minuter på varje sida.
  5. Servera med sallad.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.