Att tonfisk är en populär fisk att servera råder det inget snack om. Så när amerikanerna började servera fisken i en sandwich var det genast många som tog efter.
Hälsosam fisk
Tonfisken är inte bara en otroligt god fisk, den är dessutom bra ur flera hälsoaspekter; den är mager och proteinrik och innehåller viktiga vitaminer och mineraler som jod, järn och selen samt A-, D- och E-vitamin.
Himmelsk röra
Men vad är det så som gör att den gör sig extra fint i en macka? Hemligheten ligger i att den blandas ihop till en himmelskt god röra tillsammans med rödlök, selleri, majo, dill, kapris, citron, tonfisk och Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond. Fonden lyfter smakerna i tonfiskröran till högre nivåer och låter dem komma fram tydligare.
När röran är blandad är det sedan bara att steka brödskivorna med ost och avokado i smör, bre på den och smälla ihop brödskivorna. Röran kan med fördel förberedas och förvaras i kylen – på så vis går det både snabbt och lätt att servera. Både gott och smidigt med andra ord!
Tuna Melt
10 personer
Ingredienser
- 5 st avokado
- 3 st små rödlökar (finhackade)
- 3 st stjälkselleri (finhackade)
- 3 ½ dl majonnäs
- 2 dl finhackad dill
- 1 ½ msk avrunnen kapris eller hackade inlagda jalapeños
- 2 msk färskpressad citronsaft
- 500 g tonfisk i olja (avrunnen)
- Nymalen peppar
- 5 dl Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
- 5 msk smör (rumstempererat)
- 20 skivor surdegsbröd
- 20 skivor cheddarost
Gör så här:
- Blanda samman, rödlök, stjälkselleri, majonnäs, dill, kapris/ jalapeños, citronsaft, fond och tonfisk. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ostskivorna på brödet, skiva avokado och lägg ovanpå osten på hälften av brödskivorna. Bred ut tonfiskröran på avokadon.
- Lägg ihop mackorna.
- Stek mackorna i rikligt med smör i en gjutjärnspanna tills de är gyllenbruna och osten har smält. Ca 4 minuter på varje sida.
- Servera med sallad.