Sommarens favoritmacka

Finns det någon somrigare mat än en spröd sandwich fylld med krispig kyckling, fräscha grönsaker och smaskig dressing? Nä, det tror inte vi heller.
Det är den perfekta lunchen en varm och svettig dag – när gästerna måste äta men det är för varmt för en regelrätt lunchtallrik. Kyckling är dessutom ett magert och proteinrikt kött som innehåller flera mineraler och vitaminer – perfekt att stå sig på med andra ord.

Japanskt ströbröd

För att få kycklingen så krispig den kan bli panerar vi den i panko – ett japanskt ströbröd som släpper ifrån sig mer fett vid tillagning, något som bidrar till en bestående spröd och frasig yta.

Mixa majonnäs och fond

Som dressing i sandwichen blandar vi majonnäs med Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond – en fond som ger smak av vad den heter men som också har som egenskap att lyfta de övriga smakerna. Denna mix stryker vi sedan över hälften av brödskivorna. På den andra hälften stryker vi dijonsenap.
Resultatet blir en saftig och fräsch macka med mycket smak och mycket näring som passar både stora som små. Den är också utmärkt att servera för storkök och restauranger eftersom både paneringen och majonnäsmixen går att förbereda långt innan tillagning – en toppenmacka på alla sätt!

Crispy Chicken Sandwich

10 personer
Ingredienser
  • 5 st ben- och skinnfria kycklingbröst
  • 4 dl majsstärkelse
  • 3 msk rökt paprikapulver
  • 4 st ägg (vispade)
  • 5 dl Panko brödsmulor
  • 20 st skivor tjockt skuret smörgåsbröd
  • 4 dl majonnäs
  • 3 dl dijonsenap
  • 350 g isbergssallad (strimlad)
  • 5 st tomater (skivade)
  • 2 st rödlökar (tunt skivade)
  • 5 dl Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlöksfond
  • 1 msk grovkrossad svartpeppar
  • 2 liter frityrolja
  • Salt
Gör så här:
  1. Banka kycklingfiléerna mellan plastfolie till tunna schnitzlar.
  2. Krydda kycklingen på båda sidorna med salt och peppar.
  3. Blanda samman majsstärkelse och paprikapulver i en skål. Vispa samman äggen och häll upp panko i en skål.
  4. Panera kyckling i majstärkelseblandningen, ägg och panko.
  5. Fritera kycklingen i 180° i ca 7 minuter tills den fått fin gyllene färg.
  6. Låt rinna av på hushållspapper medan du upprepar med den återstående kycklingen, skär sedan varje kycklingbröst på mitten och på tvären.
  7. Blanda majonnäsen med fond och fördela över hälften av skivorna och dijonsenapen på de resterande skivorna.
  8. Lägg en kycklingbit på brödet med majonnäsen. Toppa med sallad, rödlök och tomat.
  9. Toppa med brödskivan med Dijonsenap. Skär sandwichen rakt över och servera direkt.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.