Tre dipper till räkfrossan

Det är dags att räkfrossa! Och till det behövs kalla och goda såser. Vi har tagit fram recept på tre stycken som matchar räkorna perfekt. Det blir örtigt, syrligt och umami!

Ingredienser

Portioner:

Umamimajo
9 dl majonnäs
0,5 dl crème fraiche
0,5 dl Bong Touch of Taste Umamifond
Salt och peppar
Dragondipp
6 dl majonnäs
3 dl crème fraiche
0,5 dl Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
1,5 msk dragon, finhackad
Salt och peppar
Rostad citroncreme
6 dl crème fraiche
2 st citroner
1,5 msk socker
0,5 dl Bong Touch of Taste Grönsaksfond Ekologisk
1 msk dijonsenap
Salt och peppar

Så här gör du

Umamimajo och Dragondipp

  1. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Rostad citroncreme

  1. Tvätta citronen och riv skalet. Dela citronen och rosta den med snittytan ner i het stekpanna.
  2. Pressa citronsaften över det rivna skalet och låt stå.
  3. Vispa upp crème fraichen och tillsätt citronsaften med skalet.
  4. Smaka av med salt och peppar, socker och tillsätt dijonsenap.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.