Sötpotatisaioli

Vi älskar aioli till våra moules frites och har valt att sätta en twist på den! Istället för att göra den på en traditionsenlig majonnäs gör vi den istället på sötpotatis, vilket ger såsen en puréliknande konsistens som blir himmelskt god!

Ingredienser

Portioner:

200 g sötpotatis, skalad i bitar
0,5 dl Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO
2 st vitlöksklyftor, finhackade
0,5 dl limesaft
2 tsk dijonsenap
3 st äggulor
6 dl rapsolja
Salt och peppar

Så här gör du

  1. Koka potatisen helt mjuk (ca. 20 minuter) och låt den ånga av och svalna några minuter.
  2. Lägg potatisen i en bunke och vispa sönder den med en elvisp.
  3. Rör i vitlök, lime, senap och äggula.
  4. Vispa i oljan med tunn stråle och smaka av med salt, peppar och fond.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.