Tuna melt

Att tonfisk är en populär fisk att servera råder det inget snack om. Så när amerikanerna började servera fisken i en sandwich var det genast många som tog efter. Vi har tagit fram ett eget recept på en klassisk Tuna Melt.

Ingredienser

Portioner:

5 st avokado
3 st små rödlökar, finhackade
3 st stjälkselleri, finhackade
3,5 dl majonnäs
2 dl dill, finhackad
1,5 msk kapris, avrunnen alt hackade inlagda jalapeños
2 msk citronsaft, färskpressad
500 g tonfisk i olja, avrunnen
Nymalen peppar
0,5 dl Bong Touch of Taste Grönsaksfond Ekologisk
5 msk smör, rumstempererat
20 skivor surdegsbröd
20 skivor cheddarost

Så här gör du

  1. Blanda samman, rödlök, stjälkselleri, majonnäs, dill, kapris/ jalapeños, citronsaft, fond och tonfisk. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg ostskivorna på brödet, skiva avokado och lägg ovanpå osten på hälften av brödskivorna. Bred ut tonfiskröran på avokadon.
  3. Lägg ihop mackorna.
  4. Stek mackorna i rikligt med smör i en gjutjärnspanna tills de är gyllenbruna och osten har smält. Ca 4 minuter på varje sida.
  5. Servera med sallad.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.