Bao buns med pulled beef

Bao buns är en läcker asiatisk streetfoodrätt som blivit en favorit för många. Vi har valt att fylla våra bao buns med högrev kryddat med asiatiska smaker. Och för att lyfta dessa ytterligare tillsätter vi Touch of Taste Brun Kalvfond som med sitt höga köttinnehåll ger rätten karaktär.

Ingredienser

Portioner:

20 st bao buns
Koriander
Picklad rödlök
Till biffen:
2 kg högrev
1 bunt salladslök, delad
1 st liten ingefära, skivad
5 st vitlöksklyftor
2 msk olja
2 st stjärnanis
3-4 st lagerblad
3 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
1 msk Mrs Cheng´s Mushroom soja
1 msk ostronsås
0,75 dl mirin
1 msk socker
3 msk äppelcidervinäger

Så här gör du

  1. Hetta upp oljan i en rymlig, ugnssäker kastrull (välj en tight kastrull så att den inte blir för stor för köttmängden) och fräs ingefära, vitlök och kryddor.
  2. Lägg i köttet och bryn det på utsidan.
  3. Tillsätt sedan resterande ingredienser och vatten tills det täcker köttet. Låt det koka upp och ställ sedan kastrullen i ugn och stek långsamt tills köttet är helt mört.
  4. Låt köttet svalna och dra det sedan i mindre bitar.
  5. Ta bort senor och fett som inte smält under tillagningen.
  6. Värm upp köttet i lite av buljongen och servera det tillsammans med bao buns, koriander och lök.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.