Kra pow

Det asiatiska köket är ett av världens mest populära och en av anledningarna till detta är alla ljuvliga smaker. Fisksås, chili, umami, soja, lime och mycket annat ger rätterna sin unika prägel och kryddningen är verkligen A och O när maten ska tillagas. Testa vårt recept på Kra Pow!

Ingredienser

Portioner:

1,5 kg färs (kyckling, fläsk, nöt eller vegetarisk)
50 g chili, färsk hackad
75 g vitlök, hackad
250 g lök, hackad
750 g bönor, t ex gröna, vax eller long beans
1 dl ostronsås
0,5 dl Mrs Cheng´s Japansk soja
0,5 dl Bong Touch of Taste Umamifond
0,25 dl fisksås
0,25 dl socker
0,25 dl pressad lime
0,5 dl olja
100 g basilika, plockad (helst holy basil eller thai basil)
10 st ägg, stekta
Jasminris till servering

Så här gör du

  1. Stek färsen smulig i oljan.
  2. Tillsätt chili, vitlök, bönor och lök, låt det fräsa ytterligare någon minut.
  3. Smaksätt med ostronsås, soja, fond, fisksås, socker och lime.
  4. Rör i basilikabladen och servera tillsammans med stekt ägg och ris.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.