Svamp stroganoff

Skogens guld – svamp! Ett klimatsmart alternativ till kött, och minst lika gott! I vår stroganoff använder vi blandad svamp och toppar med Bong Touch of Taste Svampfond för extra smaklyx!

Ingredienser

Portioner:

100 g smör
4 dl lök, hackad
3 msk vitlök, hackad
1,5 kg blandad svamp, skivad
1 dl tomatpuré
1 dl dijonsenap
1 dl Mrs Cheng´s Japansk soja
5 dl mjölk 3%
5 dl grädde
3 msk Bong Touch of Taste Svampfond
Maizena
Till servering:
Kokt ris

Så här gör du

  1. Fräs löken, vitlöken och svampen i smöret. Låt det mesta av vattnet koka bort.
  2. Tillsätt tomatpuré och låt allt fräsa ytterligare 1 minut.
  3. Tillsätt fond, soja, mjölk och grädde. Låt grytan koka långsamt i 5 minuter.
  4. Blanda Maizena med vatten och red grytan.
  5. Smaka av med fond, soja, salt och peppar.
  6. Servera grytan tillsammans med ris.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.