Rostad brysselkål med parmesan och vitlök

I Sverige kanske vi relaterar brysselkål främst med julmat, men den går utmärkt att använda i flertalet rätter och servera både i pasta och i sallad. Vi vill tipsa om att rosta den gröna lilla kålen med parmesan och vitlök, toppad med olivolja och Touch of Taste Brynt Lökfond. Fonden ger kålen ett extra lyft då den tillför smak av brynt lök. Så enkelt och så vansinnigt gott!

Ingredienser

Portioner:

2 kg brysselkål, rensad och halverad
5 st vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
4 msk olivolja
2 msk Bong Touch of Taste Brynt Lökfond
100 g parmesan, riven
Salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Lägg den rensade och halverade brysselkålen i ett bleck.
  2. Blanda olivolja och Brynt Lökfond.
  3. Riv parmesan och skiva vitlöken tunt.
  4. Häll olivolja och fondblandning över kålen. Salta, peppra och blanda väl.
  5. Fördela vitlöken och strö över parmesan.
  6. Baka av i ugnen på 200 grader i cirka 20 – 25 minuter.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.