10 minuter

Gräddsås med gelé och ädelost

Mild, krämig och alltid uppskattad – gräddsåsen är ett säkert kort som passar till allt från köttbullar och potatismos till vegetariska alternativ som ugnsrostad blomkål.

Ingredienser

Portioner:

1 st gul lök, hackad
6 dl grädde, 40%
3 dl vatten
60 ml Bong Touch of Taste Brun Kalvfond
15 g svartvinbärsgelé
15 g ädelost
15 g smör
Majsstärkelse
Salt och peppar

Så här gör du

  1. Fräs lök i en kastrull
  2. Tillsätt vatten, grädde och fond. Koka upp och låt koka i cirka 5 minuter
  3. Smaksätt såsen med gelé och ädelost. Låt koka på svag värme i cirka 15 minuter
  4. Red såsen med majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.