Rotfruktsraggmunkar med fläsk

I höst lyfter vi skolmaten med rotfruktsraggmunkar och rimmat fläsk. Morot, palsternacka och rotselleri ger färg och fibrer – Bong Touch of Taste Grönsaksfond lyfter sötman och binder ihop smakerna. Perfekt för skolköket – klimatsmart, svinnsmart och full av husmanskärlek!

Ingredienser

Portioner:

3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
1 kg potatis
400 g palsternacka
400 g morötter
400 g rotselleri
4 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
2 st kvistar, timjan, färsk
1,5 kg rimmat sidfläsk
Salt och peppar

Så här gör du

  1. Blanda mjöl, mjölk och ägg till en pannkakssmet.
  2. Riv potatis och rotfrukter och blanda ner i pannkakssmeten.
  3. Tillsätt fond och timjan och smaka av med salt och peppar och låt smeten sedan vila i kyl.
  4. Stek fläsket och håll varmt under tiden raggmunkarna steks.
  5. Stek Raggmunkarna i smör och fettet från sidfläsket.
  6. Servera med rårörda lingon.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.