Vildsvinsfilé Sous Vide, potatis Wellington och Gin och enbärssås

När hösten sveper in med sina mustiga smaker är det dags att låta viltet ta plats på menyn. Vi har tagit fram ett recept på vildsvinsfilé sous vide med Potatis Wellington och en fyllig gin- och enbärssås – där Bong Touch of Taste Viltfond förhöjer varje ton och lyfter fram skogens karaktär. Perfekt för restaurang och storkök som vill servera säsongens bästa smaker.

Ingredienser

Portioner:

2 kg vildsvinsfilé
150 g smör
5 st kvistar rosmarin
100 ml granatäpplevinäger
150 ml Bong Touch of Taste Viltfond
Salt och peppar
Till Gin & Enbärssås:
100 ml gin
50 g krossade enbär
3 msk Bong Touch of Taste Oxfond
2 dl grädde
3 dl vatten
1 st äpple
1 st gul lök
Till Potatis Wellington:
2,5 kg potatis, i strimlor
2 ark smördeg
2 st ägg
5 dl finhackade champinjoner
Tillbehör:
5 st kejsarhattsvamp
300 g svarta vinbär

Så här gör du

  1. Putsa filéerna och lägg dem i sous vide-påse tillsammans med smör, rosmarin, vinäger och fond.
  2. Sous vide-tillaga filéerna i 57 grader i cirka 45 minuter. Låt filéerna ligga i påsen tills det är dags för servering.
  3. Hacka äpple och lök och fräs i en gryta tillsammans med enbären. Häll i gin och bränn av. Slå på vatten, fond och grädde och låt koka ihop. Smaka av såsen med salt och peppar, red den vid behov.
  4. Strimla potatisen till tändsticksform och stek i smör och olja. Stek den finhackade svampen tills all vätska har avdunstat. Ställ svamp och potatis åt sidan och låt svalna.
  5. Rulla ut smördegen och bred ut det avsvalnade svamphacket, lägg potatisen i mitten av smördegsarket och rulla ihop till en tight rulle. Pensla rullen med äggvisp och baka av i ugn på 175 grader i ca 30 minuter.
  6. Dela kejsarhattarna på längden och skåra rutmönster i dem, stek i smör.
  7. Plocka upp filéerna och torka av dem och bryn dem i ett stekjärn. Salta och peppra.
  8. Skiva upp filéerna och arrangera på tallrik tillsammans med Potatis Wellington, svamp, vinbär och sås.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.