Vildsvinsburgare med Délice de Bourgogne, sockersaltad tomat och sotad lök

Fånga skogens smaker på tallriken med vår vildsvinsburgare med Délice de Bourgogne, sotad lök och sockersaltad tomat – där Bong Touch of Taste Viltfond förhöjer smaken och ger burgaren den där djupa fylligheten som gästerna minns.

Ingredienser

Portioner:

1,5 kg vildsvinsfärs
175 g majonnäs
150 ml Bong Touch of Taste Viltfond
10 skivor Délice de Bourgogne (ca 400 g)
5 st tomater
5 st gula lökar, skivad
10 st hamburgerbröd
Salt, peppar och smör till stekning
Tillbehör - Dirty fries:
2 kg potatis (strimlad och friterad)
200 g riven ost
150 g bacon (knaperstekt)
100 ml majonnäs
Färsk persilja

Så här gör du

  1. Blanda vildsvinsfärsen med majonnäs och viltfond. Forma till bollar som väger cirka 75 gram styck.
  2. Skala och skiva löken i ca ½ cm tjocka skivor. Bränn snittytan direkt på spisplattan eller med en brännare. Lägg löken på en liten ugnsplåt och täck med olja. Baka löken i ugn på 150 grader i cirka 40 minuter. När löken är genommjuk lägg upp den på papper och låt den rinna av. Krydda med salt och peppar.
  3. Skiva tomaten och lägg upp på fat. Krydda med socker och salt. Låt stå tills burgaren skall monteras.
  4. Skiva osten och lägg åt sidan.
  5. Stek burgarna och platta ut dem med en smasher eller annat lämpligt föremål. Stek burgarna på relativt hög värme så att köttet karamelliseras. Vänd burgarna och lägg på osten.
  6. Rosta hamburgerbröden och montera burgarna. Servera med Dirty Fries.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.