Korvtopping – Texas Chili dog

En Texas chili dog är alltid en publikfavorit – särskilt när högrevschilin får sjuda länge med rätt kryddor. Här gör Touch of Taste Kalvfond stor skillnad och ger chilin det där djupa, mustiga smakdjupet som lyfter hela serveringen. Toppat med smält ost, rostad lök och rå lök blir det en rejäl och smakrik korv som funkar perfekt att servera i både små som större volymer.

Ingredienser

Portioner:

Grillkorv
Smält ost
Rostad lök
Rå lök
Högrevschili
1,75 kg högrev
3 msk smör
3 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
800 g krossade tomater
3 st gula lökar, strimlade
3 st vitlöksklyftor, hackade
3 msk tomatpuré
2-5 msk röd chili, finhackade
Smaksättning: Malen koriander, oregano, spiskummin, chipotle, ancho, kanel och lagerblad
Salt och peppar

Så här gör du

  1. Skär högreven i grova bitar, cirka 2×2 cm och bryn i smör tillsammans med tomatpuré, lök och vitlök.
  2. Täck med vatten, koka upp och skumma av.
  3. Tillsätt fond och tomater.
  4. Smaksätt med några eller alla föreslagna kryddor.
  5. Sjud sakta i två timmar eller tills köttet är mört.
  6. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

GB Foods

GB Foodservice värnar om lokala smaker. Våra värdeord är kvalitet, rena råvaror och tillförlitlighet. Vår långa erfarenhet av lokala smaker, gjorda på rena råvaror, hjälper våra kunder att lyckas i sina kök. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att alltid kunna lyssna på och förstå vad våra kunder eftersöker.

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.