Bönsallad med karaktär och kraft

Gröna sallader behöver inte vara trista och slätstrukna. Denna bönsallad kombinerar olika texturer och toner – sojabönor, ärtor, haricots verts och ärtskott – och lyfts av en dressing där Touch of Taste Umamifond spelar huvudrollen. Resultatet blir en rätt som är lika vacker som den är smakrik, med ett balanserat djup som ofta saknas i kalla grönsaksrätter.

Aromatisk höjd

Umamifonden binder samman citrusens syrlighet med den naturliga sötman i bönor och ärtor, samtidigt som den tillför den där svårfångade femte smaken som gör att gästen vill ta en tugga till. Kombinationen med rivet citronskal ger en aromatisk höjd, och den varsamt hackade ärtskotten adderar ett fräscht, grönt uttryck till varje portion.
Det här är en sallad som lämpar sig utmärkt för moderna bufféer, växtbaserade menyer och hälsosamma lunchserveringar. Den är inte bara vacker att se på – den håller sig dessutom väl vid kall servering och är lätt att förbereda i större volymer.

Proteinrikt alternativ

Bönor och ärtor ger ett proteinrikt alternativ som mättar utan att kännas för tungt. Det är dessutom ett mindre kostsamt alternativ, något som efterfrågas allt oftare i dagens restaurangmiljö.
Med Touch of Taste Umamifond slipper du experimentera med soja, miso eller svampreduktion – smaken är koncentrerad, balanserad och redo att användas. I storkök där både precision och snabbhet krävs är det en ovärderlig komponent för att skapa välsmakande, konsistenta resultat – varje gång.

Bönsallad

10 personer
Ingredienser
  • 300 g gröna sojabönor
  • 300 g gröna ärtor
  • 300 g Haricots verts
  • 100 g ärtskott
  • 1 ½ dl olivolja
  • 1 st citron (saften)
  • 1 st citron (skalet och saften)
  • 2 msk Touch of Taste Umamifond
  • Salt och peppar
Gör så här:
Blanchera Haricots vertes och lägg dem i isvatten. Blanda samman olivolja, citronsaft (från 2 stycken citroner) och rivet citronskal (från 1 styck citron), fond och smaka av med salt och peppar. Hacka ärtskotten grovt och blanda med bönor, ärtor och haricots verts. Slå dressingen över grönsakerna, blanda väl och servera!

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.