Dags för årets skiva

Det var viltköttets egenskaper som näringsrikt, smakrikt och samtidigt fettsnålt kött som gjorde att det snabbt blev en favorit på matborden och populariteten har bestått genom åren.

Sensommar förknippas ofta med att semestern är över och hösten står för dörren, något som kan kännas en aning tungt. Men vi misströstar inte, för vi vet även att sensommaren betyder att det är dags för årets skiva – kräftskivan.

Det är svårt att sätta fingret på vad exakt det är som gör kräftskivan till svenskarnas favoritfest – de läckra skaldjuren, den stora variationen av drycker, de putslustiga visorna eller de löjliga hattarna? Kombinationen av nämnda ingredienser ger i alla fall gemene person ett glädjerus som varar långt in på hösten.

I år väljer vi att byta ut kräftorna mot hummer och fyller skivans bord med olika smårätter där skaldjursdelikatessen har huvudrollen. Hummern är tacksam att servera både kokt och ugnsgratinerad. Den gör sig även utmärkt i en luxuös soppa där Touch of Taste Hummerfond och en skvätt grädde lyfter smaken till en högklassig nivå. Som vi alla känner till är soppa dessutom tacksamt att tillaga i storkök.

Touch of Taste Hummerfond gör även succé som smaksättare i de kalla såser som nästan är lika givna på skivan som skaldjuren. Droppa i och smaka av i exempelvis crème fraiche och vips har du en krämig och god sås vars smak gifter sig med hummern, kräftorna eller vilket skaldjur ni föredrar att servera när hösten ska firas in på klassiskt svenskt manér.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.