Det är vår – bjud på soppa!

Vem har bestämt att soppa är en höst- och vinterrätt? För så är det nämligen inte. En härlig soppa kan göra sig utmärkt på våren, vare sig om den serveras som lunch eller middag.

”Ju fler kockar desto sämre soppa” är ett kärt gammalt talesätt. Men om man tolkar meningen ordagrant så stämmer det faktiskt inte. Det fungerar alldeles utmärkt att vara flera kockar och få till en god och matig soppa – inga problem. Soppa är dessutom en tacksam rätt att laga till flera personer och passar sig därmed utmärkt för storkök.

En annan fördel med soppa är att den går att göra precis så tjock eller tunn som man föredrar den. Eller använd den som ett tillbehör – häll upp den i ett litet glas och sippa på den i vårsolen. Men det finns förstås inget som säger att en soppa måste vara slät. Ibland kan det vara härligt med lite mer rustik mat. Ett gott bröd till och du är hemma.

Det bästa av allt är att soppa går att tillaga i oändligt antal varianter. Tjock, tunn, varm, kall, rustik, slät, med kött, utan kött, på fisk eller med kyckling – du bestämmer. Det finns inga rätt eller fel recept utan det går att ha i precis det man själv önskar. Prova dig fram och våga experimentera med smaker och kryddor för att hitta en soppa som passar dig och din sinnesstämning för stunden. Nu i vårtider kanske det skulle smaka med en fräsch morotssoppa? Varför inte testa en vegansk variant som är baserad på kokosmjölk istället för grädde? Vi bjuder på ett härligt recept – hoppas det smakar!

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.