Det går lika bra med sallad

Pasta, potatis, ris och andra kolhydratrika tillbehör kan ibland kännas tunga att servera till maten – speciellt under sommaren när det är varmt. Då kan man med fördel byta ut dem mot en fräsch sidosallad.

Ligger det en saftig grillbit och gottar till sig på grillen kanske det kan bli för massivt att servera den med pommes – man vill inte att gästerna ska överäta sig på tillbehören och därmed inte uppskatta stjärnan på tallriken i den utsträckning den förtjänar.

Vi brukar därför byta ut kolhydraterna mot en god och krispig sidosallad. Fördelarna är flera. Dels landar maten inte lika tungt i magen, dels är det superenkelt att anpassa sidosalladen efter vad den ska serveras till och efter eget tycke och smak.

En sidosallad kan både vara torr, med bara några vinäger- och olivoljestänk, eller krämig, gjord på crème fraiche och/eller majonnäs – tänk coleslaw. Väljer du det senare alternativet, som dessutom mättar lite mer och som även inbjuder till att du inte behöver någon sås, har vi ett tips för hur du kan variera smaken.

Droppa i några droppar av valfri fond från Touch of Taste när du gör salladen. Det lyfter smaken på den och med Touch of Tastes stora fondsortiment är det enkelt att matcha med det den serveras till. Dessutom innebär det förstås massor av variationsmöjligheter. En sallad som består av samma ingredienser, men som kryddas med en annan fond, kan därmed bli något helt nytt.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.