En gryta – flera smaker

Det är alltid en omställning att gå från sommar, sol och ledighet till att jobb och skola drar igång när hösten nalkas. Plötsligt blir tiden knapp och det kan dröja innan man kommer in i rutinerna igen.

Vi vet alla hur det är – men många av oss förtränger också det år efter år. Och kanske är det lite extra sant just i år med tanke på att vi fått ha vår första sommar på två år utan restriktioner och pandemi.

Men så är den helt plötsligt kommen – sista dagen på semestern. Ungarna ska iväg till skolan och det är dags för dig att sätta på dig arbetskläderna igen för att få lön för mödan.

För personal i restauranger och storkök finns det dock knep vi kan tipsa om – eller närmare bestämt tips på maträtter som går enkelt och snabbt att laga, utan att de för den sakens skull är trötta eller smaklösa. Vi pratar förstås om fenomenet One Pot!

En One Pot är precis vad det låter – en rätt som lagats i en och samma kastrull. Den sparar alltså både tid och är bra för miljön eftersom den genererar mindre disk. Det går att variera One Pots i all oändlighet – vi har valt att tipsa om One Pot Burrito Bowl med sötpotatis, grönsaker, svarta bönor och koriander. Enkelt och hur smarrigt som helst. Välkommen tillbaka!

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.