Soppornas soppa, det skulle man kunna kalla kycklingsoppan för. En klassiker som många av oss bekantade oss med redan som små och som fortfarande, i vuxen ålder, är ett givet inslag i veckomenyn.
Det fina med kycklingsoppan är dess variationsmöjligheter. Det finns i princip två givna ingredienser: kyckling och kycklingbuljong – resten lämnas åt fantasin. Grönsaker, rotfrukter, kryddor, bönor – ja, du kan ha i precis det du vill, det blir oftast ändå en hit.
Lyft smaken av kyckling
Vår kycklingsoppa grundar vi med en bas gjord på Bong Eko Kycklingbuljong. Den tillför en fin och rund smak av kyckling som sedan kommer att ligga som en stadig grund, oavsett i vilken riktning du väljer att ta din soppa.
För att komplettera den fina smaken av kycklingbuljongen har vi dessutom i Touch of Tastes Eko Kycklingfond, vilket lyfter smaken av kyckling ännu en nivå. Och detta i kombination med strimlad kyckling, grönsaker och massor av kryddor gör att denna soppa lämnar ett matigt och fylligt avtryck med sting!
Het Kycklingsoppa 10 port
- Kyckling strimlad, 1 kg
- Smör, 50 gr
- Röd currypasta, 1 msk
- Röd chili, hackad, 1 st
- Ingefära, riven, 1 msk
- Vitlök pressad, 1 st
- Vatten, 8 dl
- Bong Ekologisk Kycklingbuljong, 1 msk
- Vispgrädde, 8 dl
- Smetana, 2 dl
- Lime, skal o juice 2 st
- Wokgrönsaker, 500 gr
- Bong Touch of Taste Eko Kycklingfond, 3 msk
- Salt, peppar
- Hackad koriander eller persilja
- Bryn kycklingen i smör, tillsätt currypasta, chili, ingefära, vitlök, vatten och kycklingbuljong.
- Låt koka på svag värme i ca 10 min. Häll i grädde, smetana, limejuice och rivet skal. Tillsätt wokgrönsaker och låt koka upp.
- Smaka av med kycklingfond och eventuellt salt & peppar.
- Garnera med eller vänd i hackad koriander el persilja.