Semlan har en lång historia och förekommer i dag i olika former och varianter i norra Europa i allmänhet och i Skandinavien i synnerhet. Den äts i samband med fastlagen och är enligt tradition något slags smarrig treat innan påskfastan drar igång.
Lång hållbarhetstid
Hos våra norska grannar bakar man gärna vannbakkels – en slags semla med sylt istället för mandelmassa och kräm istället för grädde. Vi blev nyfikna på bakverket och tog tillfället i akt att använda oss av IsoMittas tacksamma produkter för att göra vår egen version av norska semlor.
IsoMittas desserter är tillagade av färska och solmogna ingredienser. De är även helt fria från tillsatser. Genom raffinerade torkmetoder kan hållbarhetstiden förlängas – den ligger på hela 720 dagar för både moussen och krämen – en dröm för storkök och restauranger!
Enkel och snabb tillagning
Tillagningen av dem är dessutom superenkel – det är bara att blanda med kall mjölk och vispa. Sedan är det bara att kyla dem minst 20 minuter innan servering.
Vi testade att fylla våra norska läckerheter med hallon- och vaniljmousse och jordgubbssylt – resultatet blev helt otroligt gott! Men med IsoMittas breda sortiment är det fritt fram att testa er fram till er favoritkombination. Det är bara fantasin som sätter gränser!