En läcker Norgehistoria

Får det lov att vara några vannbakkels? För den som befinner sig i Norge är det i och för sig inte helt omöjligt att stöta på semlor så som vi känner dem. Men i desto större utsträckning är det den norska varianten som fyller upp hyllorna på caféer och konditorier.

Semlan har en lång historia och förekommer i dag i olika former och varianter i norra Europa i allmänhet och i Skandinavien i synnerhet. Den äts i samband med fastlagen och är enligt tradition något slags smarrig treat innan påskfastan drar igång.

Lång hållbarhetstid

Hos våra norska grannar bakar man gärna vannbakkels – en slags semla med sylt istället för mandelmassa och kräm istället för grädde. Vi blev nyfikna på bakverket och tog tillfället i akt att använda oss av IsoMittas tacksamma produkter för att göra vår egen version av norska semlor.

IsoMittas desserter är tillagade av färska och solmogna ingredienser. De är även helt fria från tillsatser. Genom raffinerade torkmetoder kan hållbarhetstiden förlängas – den ligger på hela 720 dagar för både moussen och krämen – en dröm för storkök och restauranger!

Enkel och snabb tillagning

Tillagningen av dem är dessutom superenkel – det är bara att blanda med kall mjölk och vispa. Sedan är det bara att kyla dem minst 20 minuter innan servering.

Vi testade att fylla våra norska läckerheter med hallon- och vaniljmousse och jordgubbssylt – resultatet blev helt otroligt gott! Men med IsoMittas breda sortiment är det fritt fram att testa er fram till er favoritkombination. Det är bara fantasin som sätter gränser!

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.