En renare smakresa

Redan 1890 öppnade Gustav Bong en speceri- och delikatessaffär i skånska Ystad. Detta skulle sedan bli startskottet för den resa som Touch of Tastes fonder gjort och som landat i att de är en av dagens mest populära smaksättare.

Kännare som besökte Gustavs Bongs lilla butik var imponerade av den kvalitet som hans inläggningar av exempelvis surkål, ärter och syltlök höll och jämfördes med de franska motsvarigheter som fanns och som då endast konsumerades på slott och herrgårdar.

Detta medförde att Gustav Bong blev en pionjär inom konservmat. Det skulle dock dröja ända till 1986 innan Bongs lanserade sina första fonder – först till storkök och sedan till hushåll.

Touch of Tastes fonder har inga tillsatta smakförstärkare eller konserveringsmedel. Istället konserveras de med hjälp av 15 procent salt i en koncentrerad fond, något som motsvarar 0,3 procent salthalt i utspädd fond. Därför behöver fonderna ej heller kylförvaras.

När fonderna tillverkas mixas först ingredienserna. Därefter kokas de upp för att sedan kylas ner. När fonderna är nedkylda hälls de över på en stor förvaringstank á 3 200 liter. Slutligen tappas de upp på flaskor och är redo att skeppas iväg för användning.

Vårt mantra är att goda och naturliga råvaror är den bästa kryddan och arbetar ständigt för renare innehållsdeklarationer. Vi tycker till exempel att en kantarellfond ska smaka kantarell, en viltfond ska smaka vilt och en fiskfond ska smaka fisk. En utgångspunkt som gör att vi kan tillhandahålla produkter med renare smak, vilket också är vårt löfte.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.