En sammetslen historia

Velouté är en av grundsåserna och påminner om bechamell, men istället för mjölk tillreds den med buljong. Den gör sig utmärkt i gratänger och stuvningar, men fungerar också finfint som den är och som komponent på tallriken.

Tänk velour – velouté betyder nämligen sammetslen och det är just den känslan som ska infinna sig när såsen landar på tungan. Smaken bestäms av vilken fond du använder – i vårt recept har vi valt Bong Kycklingfond för att slutresultatet ska få en gräddig och matig karaktär. Den blir ett utmärkt ackompanjemang till kyckling- och andra fågelrätter.

Veloutésås är ljus i färgen, något som beror på att den bottenreds. Eftersom vi även äter med ögat blir det en fin kontrast till det protein du serverar den till.

Det fina är att Bong Kycklingfond dessutom finns i praktisk storköksförpackning på hela två liter, något som underlättar enormt när många munnar ska mättas.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.