Fond lyfter smaken på kryddsmöret

Under sommartider serveras det grillat, det är sedan gammalt. Och med ett smakrikt och ljuvligt kryddsmör som tillbehör sätter ni en extra guldkant på grillmaten.

Vare sig det är kött, kyckling, fisk eller grönsaker som ligger och fräser på grillen blir resultatet som sedan serveras på tallriken än godare om det ligger ett kryddsmör och smälter ovanpå.

Gör mycket på en gång

Kryddsmör går snabbt att göra själv och under sommarsäsong är det en god idé att göra stora satser som ni kan förvara i restaurangkylen, för att sedan kunna använda till flera rätter.

Att göra kryddsmör är ungefär lika enkelt som det låter – det är bara att blanda smör med kryddor. Vi vill dock lyxa till det lite och byter därför ut smör mot mosad avokado och Philadelphiaost. Det ger ”smöret” en lika krämig och len, men nyttigare bas. Denna smaksätter vi sedan med kryddor och Touch of Taste Grönsaksfond.

Lyfter smaker

Fonden ger avokadosmöret en djup och bred smak präglad av rotsaker och vitt vin. Den bidrar även till att de andra smakerna i kryddsmöret kommer fram ytterligare.

Touch of Taste Grönsaksfond finns på praktisk enlitersflaska, speciellt framtagen för restaurang- och storkök. Med andra ord perfekt när ni ska bulla upp med goda grilltillbehör till sommaren.

Grillsmör – avokado

10 personer

  • 3 mogna avokado
  • 150 g Philadelphia ost
  • 1 msk Touch of Taste Eko Grönsaksfond
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 msk rivet citronskal
  • Salt och svartpeppar

 

Lägg alla ingredienserna i en mortel eller bunke. Mosa avokadon och blanda till en jämn smet. Smaka av med fond och kryddor. Servera avokadoröran till grillade rätter i stället för smör.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.