Fräsch rätt med hetta efter tycke och smak

Wokad morning glory – det är ungefär vad det den thailändska rätten Pad Pak Boong kan översättas till. Och vem kan tacka nej till det?
Pad Pak Boong är en fräsch och nyttig rätt med vattenspenat i symbios med massor av smaker. Den funkar fint som både huvudrätt och som sidorätt till såväl kött, kyckling, fisk eller någon vegetarisk motsvarighet.

Chilin kan varieras

Viktigt att tänka på när ni tillagar Pad Pak Boong är att se till att anpassa chilin efter målgrupp. Thailändarna älskar mat med mycket hetta och har därför i rejält med chilifrukter. Vill ni göra rätten lite snällare går det fint att antingen dra ner på hur antalet chilis eller att ta bort fröna och fröfästen från frukterna.
Eftersom att alla ingredienser ska i hyfsat snabbt i wokpannan är det en god idé att ha gjort en ordentlig mis en place. Se även till att pannan är riktigt varm innan ni lägger i ingredienserna – men pass på så att ni inte bränner vid maten.

Fond och soja ger balans

Förutom chili kryddar vi vår Pad Pak Boong med vitlök, ostronsås, fisksås, socker, lime, japansk soja och Touch of Taste Brynd Lökfond. Fonden binder samman smaken på de övriga ingredienserna och ger slutresultatet en rund och välbalanserad profil.
När det kommer till val av soja passar Mrs Cheng’s Japansk Soja utmärkt. Sojan är naturligt bryggd och är av finaste kvalitet med en rund smak och välavvägd sälta.

Pad Pak Boong

10 personer
  • 3 kg ”morning glory” vattenspenat
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 5 st röd chili
  • 0,5 dl fermenterad sojabönpasta
  • 1 dl ostronsås
  • 0,5 dl Touch of Taste Brynt Lökfond
  • 0,5 dl Mrs Cheng’s Japansk Soja
  • 0,25 dl fisksås
  • 0,25 dl socker
  • 0,25 dl pressad lime
  • 0,5 dl olja
  • Vitpeppar
  • Jasminris till servering
Skölj och dela vattenspenaten i 3 delar. Lägg chili och vitlök i en mortel och krossa dem. Vill du ha en mildare rätt så ta bort frö och fröfäste från chilin. Lägg spenat, chili- och vitlöksblandningen samt alla smaksättare i en bunke. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och woka sedan allt på hög värme i cirka 1 minut. Tillsätt några matskedar vatten mot slutet så att inte såsen blir för tjock och bränns vid. Smaka av med vitpeppar, fisksås, socker och lime. Servera rätten tillsammans med jasminris och extra soja.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.