Grannsemlan – en krämig historia

Det är inte bara i Sverige vi firar fastlagen, som består av fastlagssöndagen samt blåmåndagen följt av fettisdagen. I Danmark heter högtiden fastelavn och kommer precis som sin svenska version med sina egna bakverk.

Under februari månad dyker det upp fastelavnsboller på danska caféer och konditorier. Bakverket är en variant på den svenska fastlagsbullen men serveras oftast med kräm eller sylt istället för med gräddfyllning.

Äta gott innan fastan

Anledningen till att vi firar fastlagen med läckra bakverk är för att människor förr i tiden behövde kalasa på godsaker innan påskfastan började. Och med så mycket annan traditionsbunden mat blir det extra gott när det är dags att frossa!

På senare år har tyglarna kring semmelbakning släppts lösa och det är numera fritt fram att få experimentera sig fram. Vi gillar incitamentet och har därför tagit oss an att göra vår take på danska fastelavnsboller.

Snabbt, enkelt och minst lika gott

Som fyllning har vi valt IsoMittas Chokladmousse samt IsoMittas vaniljkräm. Fördelarna med IsoMittas mousser och krämer är flera, bland annat har de lång hållbarhetstid och är busenkla att vispa ihop. För storkök och restauranger går det därmed både snabbt och lätt att förbereda fyllning inför kommande dagar.

Men för den sakens skull görs inget avkall på smaken. Prova själv – det er lækkert!

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.