Under februari månad dyker det upp fastelavnsboller på danska caféer och konditorier. Bakverket är en variant på den svenska fastlagsbullen men serveras oftast med kräm eller sylt istället för med gräddfyllning.
Äta gott innan fastan
Anledningen till att vi firar fastlagen med läckra bakverk är för att människor förr i tiden behövde kalasa på godsaker innan påskfastan började. Och med så mycket annan traditionsbunden mat blir det extra gott när det är dags att frossa!
På senare år har tyglarna kring semmelbakning släppts lösa och det är numera fritt fram att få experimentera sig fram. Vi gillar incitamentet och har därför tagit oss an att göra vår take på danska fastelavnsboller.
Snabbt, enkelt och minst lika gott
Som fyllning har vi valt IsoMittas Chokladmousse samt IsoMittas vaniljkräm. Fördelarna med IsoMittas mousser och krämer är flera, bland annat har de lång hållbarhetstid och är busenkla att vispa ihop. För storkök och restauranger går det därmed både snabbt och lätt att förbereda fyllning inför kommande dagar.
Men för den sakens skull görs inget avkall på smaken. Prova själv – det er lækkert!