Gryta som ger energikick

En värmande och mättande gryta är alltid uppskattat. Dessutom är det fritt fram att ha i det man vill. Vi väljer att satsa på massor av näringsrika råvaror, något som ger matgästerna extra energi i väntan på våren.
Grytor är storkökens bästa vän – det finns troligtvis inget lika gott och mustigt som går så enkelt att laga till många på en och samma gång. Nu i mars är det många som går och väntar på vårsolen och vad passar då inte bättre än att servera en gryta full med näring och vitaminer?

Näringsboost

Vi har tagit fram en supergod lime- och chiligryta som är späckad med energi i form av paprika, morot, haricot verts, potatis, ananas, och så lime och chili förstås. Underbart matig och god och en riktig näringsboost.
Som smaksättare har vi bland annat i BONG färdig Kycklinfond tillsammans med Touch of Taste Umamifond. Kycklingfonden får sin smak av ugnsrostad kyckling och tillför grytan en mjuk och rund smak. Umamifonden gör sedan sitt jobb och framhäver smakerna på alla ingredienser ytterligare. En perfekt kombination i både denna och andra grytor.

Anpassade för storkök

BONG färdig Kycklingfond kommer i en smidig påse på två liter, medan Touch of Taste Umamifond finns i smidig enlitersflaska. Båda speciellt framtagna för restauranger och storkök.

Enkel Lime och Chiligryta

100 personer
Ingredienser
  • Vatten, 4 liter
  • Gul lök (hackad), 0,5 kg
  • Gu lök (skivad) 2 kg
  • Touch of Taste Umaminfond, 4 dl
  • Morot (skivad), 3 kg
  • Potatis (skalad och skivad), 5 kg
  • Paprika Röd och Gul (skivad), 2 kg
  • Haricot Verts, 2 kg
  • Kokosmjölk, 4 liter
  • Limejuice, 5 msk
  • Ananas i bit eller krossad (i spad), 1 kg
  • BONG färdig Kycklingfond, 15 liter
  • Vitlök (hackad), 250 g
  • Ingefära (riven), 200 g
  • Chipotle Paste, 7 msk
  • Curry Madras (gul), 2 msk
  • Kanel, 1 msk
  • Limeblad, 20 st
  • Muscovado (ljus), 150 g
  • Margarin till stekning
  • Salt och vitpeppar efter smak

Gör så här:

  1. Stek hackad lök, vitlök och ingefära i en steam-kittel med margarin på max värme
  2. Tillsätt kanel, Chipotle Paste, Madras Curry och låt fräsa i ett par minuter. Tillsätt BONG Färdig Kycklingfond. Sänk värmen på grytan. Låt sjuda sakta i 5 minuter.
  3. Häll i ananas, limeblad och vatten samt morot, lök och potatis. Koka upp och låt småkoka i ca 10 minuter eller tills att morot och potatis har mjuknat lite
  4. Häll i resterande ingredienser. Kokosmjölk, paprika, haricot verts och Muscovado. Koka upp. Låt koka i ca 5-7 minuter. Smaka av med fond och Lime juice.
  5. Tillsätt salt vid behov
Servera med kokt ris. Solroskärnor eller torkade kikärtor tillför ett trevligt crunch till rätten.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.