Hållbarhet och kvalitet i en tärning

Vi värdesätter naturen och vill bidra till en mer hållbar utveckling. Därför är våra buljonger ekologiska, bestående av rena råvaror och har hög råvaruhalt.

Matproduktionen är nödvändig för vår överlevnad. Men den sätter också ett negativt avtryck på vår planet. För oss är ekologiskt odlade råvaror därför en självklarhet, det vill säga odlingar helt fria från konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. Dessutom bidrar ekologiska odlingar till en mer bördig jord, vilket innebär att den innehåller mycket organiskt material samt kan magasinera vatten och ge växterna de näringsämnen de behöver.

Våra ekologiska buljonger finns i grönsaks-, kött- och hönsvariant. De består av rena råvaror som ger maten en tydlig prägel; vare sig det gäller grytor, soppor eller såser tillför buljongen en mustig och kraftfull smak – en dröm för storkök som har många munnar att mätta.

Det går förstås utmärkt att använda alla tre, precis som man själv vill, men vi vill pusha lite extra för vår Ekologiska Grönsaksbuljong, med smak av rotfrukter och örter. Den höjer smaken på i princip vilken maträtt som helst och är dessutom en garant när matpreferenserna är olika och inte alla äter kött, av olika anledningar.

Ett tips är att kombinera Bongs buljonger med någon av fonderna från Touch of Taste för att lyfta smaken ytterligare en nivå. Liksom buljongtärningarna är Touch of Tastes fonder enbart bestående av naturliga råvaror, vilket enligt oss ger den bästa kryddan. Ett exempel på detta är att vi har i en tärning Bong Grönsaksbuljong när vi kokar upp en chiligryta, för att sedan smaka av den med Touch of Taste Umamifond.

År 1890, när Gustaf Bong öppnade sin speceri- och delikatessbutik i Ystad i Skåne, kanske det ekologiska jordbruket inte var något man talade om. Däremot gjorde han sig snabbt känd som en man vars produkter höll hög kvalitet och som bringade matglädje – ledord som fortfarande står sig. Vi är stolta över att i dag kunna kombinera hållbarhet och kvalitet och leverera ekologiska produkter med rena smaker och hög råvaruhalt.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.