Att bjuda någon man tycker om på en utsökt middag är att visa kärlek. Därför är det inte konstigt att reservationerna till restauranger och krogar haglar in inför Mors dag varje år. Det blir med andra ord en hektisk dag för restaurang- och storkökspersonal. Därför är det, precis som under alla andra högtider, A och O att vara väl förberedd.
En höjdare att servera, som både går smidigt att laga till många och som går hem hos de flesta matgäster, är risotto. Denna italienska delikatess tillika klassiker har tagit hela världen med storm och serveras likväl på kvarterskrogar som på Michelinrestauranger.
Att laga en risotto som blir precis så där krämig som man vill ha den kräver känsla och lite tid. Och som sagt – risotto är perfekt när den ska lagas till många, eftersom att det inte krävs någon extra tid att göra större satser.
I vår risotto väljer vi att ha i två fonder – Touch of Taste Kycklingbuljong och Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond. Kombinationen ger riset en rund och fyllig smak som kompletteras väl av spenat, basilika och parmesanost. Som smaktillbehör använder vi hummer. Det lena och milda hummerköttet blir pricken över i när alla mammor ska firas med pompa och ståt!