Italiensk favorit på enkelt sätt

December är högtidernas månad och mycket fokus ligger på mat. Och vad sätter pricken över i på en ljuvlig måltid bättre än en god och perfekt avvägd dessert? Här kommer IsoMitta in – ett sortiment bestående av färdiga mousser och dessertkrämer som går snabbt och enkelt att tillreda.
En av favoriterna i det svenska dessertköket är tiramisu – en italiensk specialitet som består av kaffe, kex och mascarponesmet. Kul fakta är att tirami su betyder dra upp mig eller pigga upp mig, något denna sötsak sannerligen gör.

Blanda mousse med mascarpone

Den enda nackdelen med tiramisu är egentligen att den kan vara lite knepig att tillaga med många moment. Därför har vi tagit fram ett recept för storkök och restauranger i vilket vi använder IsoMittas mousse att blanda ner mascarponen i. Vips har ni en smet att bygga tiramisun med, utan att ni behöver göra avkall på varken smak och kvalitet.

Inga tillsatser

IsoMittas desserter tillagas av färska, solmogna ingredienser och är helt fria från tillsatser. Genom att använda raffinerade torkmetoder förlängs hållbarhetstiden på både moussen och dessertkrämen till hela 720 dagar.
I vår variant av tiramisu har vi använt IsoMitta Mockamousse. Moussen är sötad med naturligt socker, är fri från sötningsmedel och berikad med vitamin C. Det färdiga resultatet blir en ljuvligt god tiramisu med mockatouch. Och eftersom tillagningen går snabbt och enkelt och bygger på färdig mousse blir dessertfavoriten även en fröjd att tillaga i storköket.

Mocka Tiramisu (fri från ägg)
10 personer

Ingredienser
Mockamousse
 • 120 g IsoMitta Mockamousse (Dabas: Mockamousse art nr 538744)
 • 200 g Laktosfri Mjölk 3%
 • 250 g Mascarpone
Övriga ingredienser
 • 20 st Savoiardikex
 • 15 g Kakaopulver
 • 150 g Bryggkaffe
 • 50 g Gräddlikör
 • 30 g Socker
Gör så här:
 1. Brygg kaffe och blanda med socker och gräddlikör. Låt svalna.
 2. Mät upp Mockamoussepulver och laktosfri mjölk. Vispa Moussen med elvisp eller i en köksassistent i cirka 10 minuter.
 3. Tillsätt mascarpone och vispa ut till en jämn smet.
 4. Doppa hälften av savoiardikexen i det smaksatta kaffet – de ska inte dränkas i kaffet utan bara doppas snabbt.
 5. Placera de kaffedoppade kexen i botten på en form, till exempel ½ gastrobleck.
 6. Bred ut häften av moussen över kexen. Gör ytterligare ett lager av doppade kex och toppa med resterande mousse. Täck med plastfilm. Ställ in i kyl och låt stå minst 4 timmar innan servering.
 7. Pudra kakaopulver över kakan innan servering.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.