Italiensk klassiker med en twist

I restaurangbranschen är det viktigt att kunna erbjuda rätter som är både smakrika och enkla att tillaga i stora volymer. En klassiker som passar perfekt för detta är Piccata Milanese, en klassisk italiensk rätt som härstammar från Milano. Traditionellt består den av en panerad och stekt kalvschnitzel men i dag kan denna bytas ut mot både kyckling och kött.

Fond lyfter smaken

Vi har twistat till rätten ett snäpp mer och tagit fram ett recept på Piccata Milanese Köttbullar där vi omvandlar den panerade kalvschnitzeln till saftiga köttbullar. Servera dem med en mustig tomatsås, smaksatt med Touch of Taste Grönsaksfond och du har en rätt som garanterat blir en favorit hos gästerna.

För att skapa djupa och balanserade smaker i både köttbullarna och såsen använder vi Touch of Taste Kalvfond och Touch of Taste Grönsaksfond. Kalvfonden lyfter fram den mustiga smaken i köttbullarna, medan grönsaksfonden ger tomatsåsen en fyllig och rund karaktär.

Imponera på gästerna

Denna variant av Piccata Milanese är idealisk för storkök och restauranger. Köttbullarna kan förberedas i förväg och enkelt värmas upp vid servering, vilket gör dem till ett effektivt och tidsbesparande alternativ.
Med Touch of Taste Kalvfond i köttbullarna och Touch of Taste Grönsaksfond i tomatsåsen får rätten en fyllig, autentisk smak som imponerar på gästerna. Prova detta recept och upptäck hur enkelt det är att skapa en italiensk klassiker i modern tappning!

Köttbullar Piccata

10 personer

Köttbullar

  • 1250 g blandfärs
  • 1 dl Bong Touch of Taste Kalvfond
  • 8 st äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 kg panko ströbröd

Blanda äggulor, grädde, fond och 3 dl panko. Låt det svälla 10 minuter och blanda sedan i färsen. Smaka av med salt, svartpeppar och fond. Forma stora, lite platta bullar (3 st per portion) och vänd dem i panko. Stek i rikligt med olja.

Sås

  • 2 st lök, hackade
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 kg krossad tomat
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk socker
  • 1 dl Bong Touch of Taste Grönsaksfond
  • 2 dl basilikablad, strimlade

Fräs lök och vitlök i oljan några minuter. Tillsätt fond, vinäger, socker och smaksätt med salt och svartpeppar. Låt såsen koka sakta i 30 minuter. Smaka av med fond, salt och peppar. Blanda i basilikablad vid servering.

Tillbehör

  • Kokt vitt ris
  • Skivade oliver

Servera köttbullarna tillsammans med tomatsås, ris och skivade oliver.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.