Ju fler fonder, desto bättre soppa

Att tillsätta fond i exempelvis en gryta ger rätten en djupare och fylligare smak. Fonder kan dessutom användas som smaksättare och krydda i tillbehör som till exempel en kall sås.
Att tillsätta fond i exempelvis en gryta ger rätten en djupare och fylligare smak. Fonder kan dessutom användas som smaksättare och krydda i tillbehör som till exempel en kall sås.
 
 
Eftersom att fonden har en sådan viktig roll i både hemma- och restaurangköket är det otroligt viktigt för oss på GB Foods att använda oss av produkter vi vet står för både kvalitet.
 
 

Rena smaker i kombination

Touch of Taste fonder innehåller inga tillsatta smakförstärkare och har enkla och rena innehållsförteckningar. Några droppar Touch of Taste kan förvandla en simpel maträtt till en aromatisk smakupplevelse.
 
 
För storkök och restauranger behövs dock mer än några droppar. Därför vill vi slå ett slag för att kombinera Bongs färdiga fonder, som även finns i storköksförpackning, med Touch of Tastes fonder. På så vis får ni en god och smakrik grund som ni sedan kan finjustera som ni själv känner. Resultatet lär helt enkelt inte bli en besvikelse.
 
 

Chiligryta med fond som både bas och krydda

Som exempel har vi tagit fram ett recept på en chiligryta där vi gjort exakt så – grytan får koka i en bas bestående av bland annat Bongs Kalvfond, och smaksätts på slutet med Touch of Taste Schalottenslökfond.
 
 

Chiligryta

 
1.2 kg Nötkött i små grytbitar alternativ färs
300 gr Bacon, skivad
5 st Lök, hackad
4 st Vitlöksklyftor, pressad
4 st Röd paprika, hackad
2 st Röd chili, hackad
2 tsk Koriander, torkad
5 msk Tomatpuré
500 gr Tomatkross
33 cl Mörkt öl
4 msk Touch of Taste Schalottenlökfond
2 lit Bong Kalvfond (färdig)
500 gr Svarta bönor, kokta (om man vill)
3 msk Oregano, torkad
½ dl Rapsolja, till stekning
 
 

Tillagning

  1. Bryn köttet och bacon i lite olja. Tillsätt lök, vitlök, chili och paprika låt fräsa en stund till på låg värme tills paprika och lök är mjuka. Tillsätt koriander och tomatpuré.
  2. Häll på tomatkross, öl, kalvfond RTU låt koka sakta.
  3. Låt detta sjuda i 2-2½ timme under lock så att köttet nästan faller sönder. Mot slutet tillsätts schalottenlökfond, oreganon och svarta bönor.
  4. Servera med bröd eller ris och förslagsvis gräddfil.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.