Kärt barn har många namn sägs det. Och det stämmer sannerligen in på mångas bakverksfavorit semlan; fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller i variant med varm mjölk – hetvägg. Att vi främst i vardagstal använder ordet semla har att göra med att det är besläktat med simila, som betyder vetemjöl och från början avsåg den ljusa vetebullen utan fyllning.
Fyll semlan med mousse
Semlor kan nuförtiden se ut precis så som skaparen av dem vill. För storkök och restauranger är det förstås som vanligt en god idé att baka stora satser och använda sig av ingredienser som enkelt går att förvara i kylen över natten.
Vi vill därför tipsa om att använda sig av IsoMittas färdiga mousser som fyllning. IsoMittas mousser är tillagade av färska, solmogna ingredienser och är helt fria från tillsatser. Genom raffinerade torkmetoder är hållbarhetstiden dessutom förlängd till hela 720 dagar, med andra ord är de perfekta för storkök!
Enkel tillagning
Tillagningsmetoden är dessutom busenkel: mousserna blandas med kall mjölk och vispas sedan helt enkelt som de är. Därefter sätts de in i kylen, minst 20 minuter innan servering. Och naturligtvis finns det både glutenfria, laktosfria, äggfria och sojafria alternativ.
Årets semlor har vi valt att fylla med mandelmassa och frisk citronmousse som vi förhöjer smaken på än mer genom att riva ner citronzest. Fräscht, gott och enkelt!