Klassisk semla med smak av citron

I februari månad råder semmelfrossa – den kanske största ljuspunkten för många i en annars ganska grå och kylig vardag. I dag finns det en uppsjö olika varianter på semlor och vi vill förstås inte vara sämre.

Kärt barn har många namn sägs det. Och det stämmer sannerligen in på mångas bakverksfavorit semlan; fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller i variant med varm mjölk – hetvägg. Att vi främst i vardagstal använder ordet semla har att göra med att det är besläktat med simila, som betyder vetemjöl och från början avsåg den ljusa vetebullen utan fyllning.

Fyll semlan med mousse

Semlor kan nuförtiden se ut precis så som skaparen av dem vill. För storkök och restauranger är det förstås som vanligt en god idé att baka stora satser och använda sig av ingredienser som enkelt går att förvara i kylen över natten.

Vi vill därför tipsa om att använda sig av IsoMittas färdiga mousser som fyllning. IsoMittas mousser är tillagade av färska, solmogna ingredienser och är helt fria från tillsatser. Genom raffinerade torkmetoder är hållbarhetstiden dessutom förlängd till hela 720 dagar, med andra ord är de perfekta för storkök!

Enkel tillagning

Tillagningsmetoden är dessutom busenkel: mousserna blandas med kall mjölk och vispas sedan helt enkelt som de är. Därefter sätts de in i kylen, minst 20 minuter innan servering. Och naturligtvis finns det både glutenfria, laktosfria, äggfria och sojafria alternativ.

Årets semlor har vi valt att fylla med mandelmassa och frisk citronmousse som vi förhöjer smaken på än mer genom att riva ner citronzest. Fräscht, gott och enkelt!

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.