Naturliga råvaror
God mat kan vara skillnaden på en bra och dålig dag. Det är något vi tagit till vara på när vi tagit fram vårt breda sortiment av färdiga fonder. Vare sig det handlar om att smaksätta en sås, ge fyllighet till en soppa eller framkalla tydliga smaker med hjälp av en marinad, så har Touch of Tastes fonder en given plats när vi lagar vår mat. Det är enkelt, det är gott och det spar tid i köket.
Vi tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan och arbetar hela tiden för renare innehållsdeklarationer. Detta bidrar till att våra fonder kan användas till så mycket mer än som renodlade fonder.
Lyft smakerna med fond
Till exempel i den här utsökta adobon med fläskkött. Adobo är en filippinsk maträtt vars protein marineras i vinäger, soja, vitlök och lagerblad, varpå den sedan bryns och puttrar i samma marinad. Många menar att rätten är Filippinernas inofficiella nationalrätt.
För att lyfta smaken på vår adobo har vi i Touch of Taste Umamifond. Dels tillför den en ljuvlig umamitouch till marinaden, och dels hjälper den till att lyfta smakerna på de övriga ingredienserna. Resultatet blir en god och smakrik rätt med smaker som får gästerna att känna tillfredsställelse och trygghet.
Adobo med Fläskkött
10 personer
- 2,4 kg sidfläsk, hel sida rå
- 1 ½ dl kokosvinäger (Vitvinsvinäger)
- 2 msk råsocker
- 1,2 dl mörk soja
- 1,2 dl ljus Soja
- 3 msk Touch of Taste Umamifond
- 12 st vitlöksklyftor
- 6 st lagerblad
- 8 dl vatten
- Vårlök till garnering
- Salt och Vitpeppar efter smak
- Skär köttet i bitar á ca. 3 x 3 cm.
- Hacka vitlöken
- Marinera köttet i vinäger, socker, mörk och ljus sojasås, vitlök och lagerblad. Låt marinera i 1-6 timmar
- Värm en tjockbottnad kastrull med olja. Lyft ur köttet ur marinaden (spara marinaden) och bryn köttet runt om tills alla sidor blivit brynta.
- Tillsätt marinaden till köttet. Koka upp och låt sjuda på svag värme under lock i 1,5 timme till köttet är mört
- Ta av locket och låt såsen reducera till tjock och klistrig konsistens i ca 30 minuter
- Servera med Jasminris och strimlad vårlök