Köksknep i semestertider

För första gången på två år ska vi få njuta av en hederlig semester utan restriktioner. Men för dem som måste jobba blir det som vanligt tufft och stressigt med färre personer på plats som ska servera gästerna, som dessutom oftast är fler till antalet under sommaren. Därför har vi tagit fram några knep för att flowet i storköket ska fungera utan hinder.

Precis som vanligt handlar mycket om förberedelser – är du väl förberedd så kan du hantera vilken folkstorm som helst. Och vilken är förberedelsernas förberedarmat om inte buffé? Du kan vispa ihop kalla såser, hacka upp grönsaker, mixa sallader, förkoka potatis och marinera grillspetten. Dessutom är buffé något som går hem hos de allra flesta eftersom det finns något för alla.

Och kalla såser, ja – ett måste på sommaren, både på buffébordet och till grillbiten. Ett knep när det kommer till att sätta smak på såserna är att droppa i någon, eller några av Touch of Taste fonder. Fonderna ger snabbt och enkelt såsen karaktär och fyllighet, dessutom är det förstås fritt fram att kombinera och dosera precis hur man vill.

Touch of Tastes fonder är även utmärkta i marinader av alla dess slag. Låt köttet, kycklingen, fisken eller något grönt vila under natten i en marinad gjord på någon av fonderna och du ger maten en extra smakskjuts – ett busenkelt sätt att sätta guldkant på maten, utan att behöva göra några större uppoffringar.

Kom ihåg – jobbet ska vara kul, så se till att ha tid att njuta av det.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.