Kycklingpaket med fyllning – enklare än vad du tror

Vem har påstått att kyckling inte kan vara festlig mat? En kycklingballotine är en perfekt bjudrätt bestående av magert kött och en smakrik fyllning. Och förutom att det är ljuvligt gott är det lätt att laga till många eftersom det mesta går att förbereda i god tid innan servering.

Ordet ballotine härstammar från franskans ”balle a package” som betyder ungefär paketboll, och det är precis så rätten är uppbyggd. Den består av en urbenad lårdel från fågel (oftast kyckling) som bankats tunn och som det sedan bres fyllning på. Därefter rullas lårdelen ihop och knyts ihop för att sedan tillagas i ugn.

Det låter alltså mycket mer avancerat än vad det är att tillreda ballotine – det krävs bara lite pill. En stor fördel med denna rätt är att det i princip går att förbereda i princip allt, så det bara är att köra in kycklingpaketen i ugnen innan det är dags att servera. För storkök är detta förstås en dröm – det spelar ingen roll om gästerna är tio eller femtio till antalet, det går lika snabbt att få ett lyckat resultat.

I vårt recept på kycklingballotine har vi valt att ha i ruccola, spenat, citron och vitlök. Som smaksättare väljer vi Touch of Taste Kycklingfond. Den tillför en fräsch syra och förhöjer smaken på kycklingen så att rättens egna karaktär kommer fram. Bara att droppa i och smaka av!

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.