Lägg en het kyckling på grillen

Vad vore en sommar utan grillad kyckling? Och även om kycklingköttet är utsökt i sig är förstås kryddningen den som sätter pricken över i. Vi sticker ut hakan och kryddar vår med chilifrukten piri piri.

Piri piri är en av de minsta chilifrukterna och går även under smeknamnet African Red Devil, det vill säga den afrikanska röda djävulen. Något som vittnar om vilken hetta frukten kommer med.

Högt på Scoville-skalan

Styrkan ligger på runt 100 000 Scoville och har man inte koll på vad det innebär kan man göra jämförelsen att jalapeño ligger någonstans mellan 2 500 och 8 000 Scoville och cayennepeppar på runt 30 000 Scoville.

Men låt dig icke skrämmas – varsamt använt tillför piri piri en balanserad bakgrundshetta som ger en rund och fyllig smak när det står helgrillad kyckling på menyn.

Fond balanserar

För att boosta kryddningen än mer använder vi oss av Bong Touch of Taste Umamifond. Fonden sammanflätar de övriga kryddorna och ger en fräsch och fin smakbalans. Resultatet blir en grillupplevelse som matgästerna sent kommer att glömma!

Piri piri Kyckling

10 personer

Ingredienser 
  • 4 st kycklingar, hela
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1  dl Piri piri sås
  • 1 msk salt
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk Bong Touch of Taste Umamifond
  1. Blanda samman ingredienserna till marinaden
  2. Tvätta kycklingarna noga under rinnande vatten, skär av vingtipparna och eventuellt överflödigt skinn.
  3. Dela kycklingen över ryggen och bred ut kycklingen så att brösten möts i mitten av den tillplattade kycklingen
  4. Gnid in kycklingarna i marinaden och låt stå svalt i ca 1 timme
  5. Grilla kycklingarna på grill eller i ugn på 175 grader i 50 minuter
  6. Servera med sallad, valfri grillsås och potatisklyftor

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.