En god rödvinssås slår det mesta och är en favorit på matbordet, både bland amatör- och proffskockar. Det går dessutom att variera tjockleken på den efter egen smak – en del gillar en tunnare variant medan andra föredrar lite tjockare. Och det behövs egentligen inte några avancerade ingredienser för att få till en riktigt smakrik rödvinssås. Eftersom den har lång hållbarhet och går att frysa in fungerar det även utmärkt att tillaga sås i större volymer.
För att få upp rätt sötma på rödvinssåsen är tricket att hacka och steka schalottenlök tillsammans med någon skivad rotfrukt. Därefter balanseras den söta smaken genom att tillsätta socker. Gällande vilket rödvin man bör satsa på rekommenderas ofta fylliga och fruktiga viner. Vin som har fatkaraktär kan ge en besk bismak och rekommenderas därför ej.
Touch of Taste Oxfond lyfter smaken på rödvinssåsen och ger den en kraftfull ton som gifter sig med smaken på oxfilén. Lägg därtill sälta från Mrs Chengs japanska soja och du får en behaglig balans som stimulerar alla smaksinnen. För storkök finns dessutom nyheten Bong Oxfond som är på hela två liter och underlättar tillagningen till det större nyårssällskapet.
Vi har tagit fram ett recept på en nyårsrätt som verkligen sätter guldkant på kvällen då det nya året ska firas in. Med detta passar vi på att önska en god jul och ett riktigt gott nytt år!