Dagens många varianter kan dock härledas tillbaka till två ursprungsformer – Maine, som görs på kallt hummerkött och Conneticut, som görs på varmt.
Enligt ”Encyclopedia of American Food and Drink” såg lobster roll dagens ljus under sent 1920-tal i New England, i nordöstra USA. Sedan dess har rätten spridit sig och serveras numera på restauranger över hela världen. Och i och med den era av food trucks vi numera lever i har lobster rolls blivit ett populärt inslag på lunchen, i farten eller som kvällssnacks.
Stjärnan i rätten är självfallet hummerköttet som hackas upp och blandas med tillsammans med exempelvis crème friache, majonnäs eller något annat krämigt och gott och fördelas sedan i brödet. För att förstärka den delikata hummersmaken går det utmärkt att använda Bong Touch of Tastes MSC-märkta hummerfond till salladsröran. MSC-märkningen är ett bevis på att hummern är vildfångad, kommer från ett livskraftigt bestånd och har fiskats med omtanke om havsmiljö
Men det går även bra att använda någon av Bong Touch of Tastes övriga fonder som smaksättare. Bong Touch of Tastes Ekologiska Kycklingfond tillsammans med citron, tabasco, schalottenlök, selleri och créme fraiche blir till exempel en ljuvlig hummersallad att servera i en lobster dog, ett bröd som till utformningen närmast påminner om ett korvbröd.
Brödet görs enkelt i det egna storköket och kan även det kryddas med en fond från Bong Touch of Taste. Resultatet blir uppskattat både som förrätt, som snacks och på buffébordet. En enkel rätt med lyxig touch som går hem i alla åldrar.