Ordet marinad kommer från latinets ord för saltlag – aqua marina – som används för inläggningar. Det är inte riktigt samma sak att marinera som att lägga in, men salt är i alla fall ofta en av huvudingredienserna i en marinad.
Det är som natt och dag att äta något som inte är marinerat och något som är det. Marinaden bidrar inte bara till en fylligare smak utan gör även råvaran mer mör. Många förknippar marinering med kött, men det är lika lyckat att låta till exempel fisken eller grönsaksspetten få ligga i en marinad och absorbera dess smaker.
En marinering ska gärna göras ett dygn innan själva råvaran ska tillagas. Blanda marinaden och låt sedan köttet, fisken eller grönsakerna ligga badandes i den i kylen över natten. När det sedan är dags för servering behövs inte många knop – stek eller grilla och sedan är det klart.
Vår allroundmarinad är enkel att slänga ihop och passar utmärkt att marinera både kött och grönt i. Som en smakbindare har vi i Touch of Tastes Kalvfond. Dess fylliga smak kommer från brynta kalvben och rostad tomat och dess smakbindande egenskaper gör den till stjärnan i marinaden. Vi lovar – once you go marinad, you will aldrig gå tillbaka till att grilla utan att råvaran tagit ett bad.