MSC-märkt sjömat för en hållbar planet

Hållbar mat är en av nycklarna för en hållbar utveckling. För sjömat finns den så kallade MSC-märkningen på förpackningarna – ett bevis på att innehållet är fiskat med omtanke till miljö och bestånd.

För att vår matproduktion ska bli mer hållbar krävs resurseffektivitet i kombination med att miljöbelastningen hålls nere på en låg nivå. Gällande sjömat verkar MSC, Marine Stewardship Council, för att upprätthålla en godkänd praxis – en MSC-märkt fisk är en stämpel på att den är vildfångad av yrkesfiskare, kommer från ett livskraftigt bestånd samt har fiskats med omtanke om havsmiljön.

MSC står för Marine Stewardship Council och är beteckningen för den internationella icke-vinstdrivande organisation som verkar för att gagna hållbart fiske. Organisationen har funnits i över 20 år och uppfyller de krav som ställs av både FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation samt ISEAL, den globala medlemsorganisationen för hållbarhetsstandarder. I mars 2017 blev MSC dessutom den första globala certifieringen av sjömat att erkännas av Global Sustainable Seafood Initiative (GSSI).

All MSC-märkt sjömat är spårbar. Det innebär att all fisk och skaldjur med märkningen går att härleda från den tallrik maten serveras på tillbaka till det hållbara fiske den infångades genom.

Bong Touch of Tastes Hummerfond är självklart MSC-märkt och en populär ingrediens i allt från soppor och fisk- och skaldjursgrytor till såser och röror. Fonden höjer helt enkelt smaken på alla fisk- och skaldjursrätter.

För GB Foods ligger vikten av att ta ansvar för hållbarhet och miljö högt upp på agendan. Våra tre populära ekologiska fonder innehåller därför få ingredienser för att smaken ska bli så genuin och ren som möjligt. Med Bong Touch of Taste Ekologiska Grönsaksfond, Köttfond och Kycklingfond ger du enkelt din rätt en smakskjuts i en naturlig riktning.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.