Mycket mer än bara fond

Under lunchserveringen kan det lätt bli så att de gäster som dimper in sist också blir serverade lite tristare smaker, då maten har legat i ett par timmar. Vi kan knepet på hur ni bäst löser detta!

Att fonder används som bas i såser, soppor och grytor är ingen nyhet. Men visste du att det finns många fler användningsområden för fonder i matlagningen?

Smaksättare

Dels fungerar de finfint som smaksättare i allt från röror till kalla såser och salladsdressingar. Genom att droppa i någon av Touch of Tastes fonder tillförs fyllighet samtidigt som de andra smakerna får komma fram på ett rent och naturligt sätt.

Dels är våra fonder utmärkta för att bevara smakerna i mat. Ett exempel är att låta köttbullarna varmhållas i ett bleck utblandad Touch of Taste Kalvfond under lunchserveringen. Fonden ser till att smaken och fylligheten i köttbullarna behålls och att gästerna blir belåtna, oavsett när de äter sin lunch.

Fin färg på laxen

Ett annat problem som lätt kan uppstå i storkök är att det är svårt att få till både rätt smak och färg på laxen när hundratals gäster väntar på sin mat. Vi tipsar om att pensla laxen med Touch of Taste Grönsaksfond innan ni bakar den – på så vis blir laxen en fröjd både för mage och ögon.

Slutligen kan det vara svårt att få till rätt smak på grytan. Detta blir mycket enklare om ni marinerar köttet i någon av Touch of Tastes fonder i omkring en timme innan tillagning. Vi lovar att den fyllighet som tidigare saknades nu ger grytan både karaktär och ljuvlig smak. Lycka till!

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.