När branschen stod stilla satsade vi på produktutveckling

Restaurang- och storköksbranschen upplevde en riktigt tuff period under 2020 och en bit in under 2021. Inte nog med att gäster uteblev på grund av restriktioner – många var dessutom tvungna att säga upp eller permittera sin personal.

För oss på GB Foods handlade det om att försöka utnyttja all den tid som helt plötsligt blev över på ett effektivt sätt – något som resulterade i tre nya fonder samt en ny storköksförpackning på två liter.

Det var nog ingen som kunde ana att vår största nyhet på 130 år skulle lanseras under en pandemi, men så blev fallet. Dels lanserade vi tre nya fonder; Bong Touch of Taste Umamifond, Lökfond samt Svampfond. Precis som fonderna i vårt övriga sortiment gör de sig utmärkta som både bas och smaksättare i grytor, soppor och biffar. Det handlar i vanlig ordning om att låta fantasin styra och att prova sig fram.

Dels slog vi på stora trumman och presenterade även tre favoriter – Bong Kalvfond, Oxfond och Kycklingfond – i helt nya storköksförpackningar på hela två liter – självfallet utan att kompromissa med smak eller kvalitet. Nyheterna är därmed dubbelt så stora som andra fonder på marknaden.

Fonderna i tvålitersförpackningarna har låg salthalt, är redo att användas direkt och behöver inte spädas. De behöver heller inte förvaras kylda. Självklart är de gjorda av naturliga råvaror och har samma goda egenskaper som fonder gjorda från grunden.

De nya förpackningarna är framtagna specifikt för storkök och är ännu en pusselbit i att kunna laga och tillreda mat till många enkelt och snabbt.

Bong Kalvfond
Kalvfonden har en fyllig smak som enkelt sätter sitt signum på rödvinssåsen eller den mustiga köttgrytan.

Bong Oxfond
Oxfonden ger kötträtter, grytor och såser en kraftig smak med karaktär.

Bong Kycklingfond
Kycklingfonden bidrar med en rund och välbalanserad smak och funkar ypperligt i soppor, såser och grytor.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.