Oregano-dipp – frisk, örtig och klar för buffébordet

Buffé handlar om balans, och det är ofta den fräscha, syrliga dippen som gör helheten komplett. Oregano-dippen är både enkel och elegant, och dess milda sötma och friska citrontoner gör att den passar till nästan allt.

Börja med att blanda gräddfil och majonnäs till en jämn konsistens. Tillsätt därefter Touch of Taste Grönsaksfond – fonden ger djup och fyllighet utan att ta över smaken. Riv ner citronskal och rör i torkad oregano samt en nypa socker för att balansera syran. Resultatet blir en frisk, örtig dipp med tydlig karaktär som känns både krämig och lätt.

Fonden lyfter smaknyanserna

Oregano-dippen är perfekt att servera tillsammans med pizzakanter, men även som tillbehör till focaccia, rostad potatis eller grillade grönsaker.
För catering är den tacksam att jobba med; den gå bra att kyla och håller sig fräsch länge – bara att ta fram och direkt ur stora eller små skålar. Touch of Taste Grönsaksfond lyfter varje smaknyans och ger dippen en rundhet som annars kräver lång tillagningstid.

Oregano-dipp

4 dl Gräddfil
4 dl Majonnäs
½ dl Touch of Taste Grönsaksfond
2 msk Strösocker
2 msk Torkad Oregano
1 st Citron, rivet skal
Salt och peppar

Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Tillhörande Recept

Tack för att du
kontaktar oss

Ditt meddelande är nu sänt till vår konsumentkontakt. Det kan ta några dagar innan vi återkommer. Tack på förhand för ditt tålamod.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden.