Börja med att blanda gräddfil och majonnäs till en jämn konsistens. Tillsätt därefter Touch of Taste Grönsaksfond – fonden ger djup och fyllighet utan att ta över smaken. Riv ner citronskal och rör i torkad oregano samt en nypa socker för att balansera syran. Resultatet blir en frisk, örtig dipp med tydlig karaktär som känns både krämig och lätt.
Fonden lyfter smaknyanserna
Oregano-dippen är perfekt att servera tillsammans med pizzakanter, men även som tillbehör till focaccia, rostad potatis eller grillade grönsaker.
För catering är den tacksam att jobba med; den gå bra att kyla och håller sig fräsch länge – bara att ta fram och direkt ur stora eller små skålar. Touch of Taste Grönsaksfond lyfter varje smaknyans och ger dippen en rundhet som annars kräver lång tillagningstid.
Oregano-dipp
4 dl Gräddfil
4 dl Majonnäs
½ dl Touch of Taste Grönsaksfond
2 msk Strösocker
2 msk Torkad Oregano
1 st Citron, rivet skal
Salt och peppar
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.