Paj – alla kan konceptet: en botten, en fyllning och om man vill – ett överdrag. Fyllningen kan sedan bestå i exakt vad som helst. Väljer man frukt eller bär blir det en smarrig dessert. Är man sugen på en mer matig variant går det bra att ha i kött, kyckling, fisk eller grönsaker. Det är både mättande och ljuvligt gott.
Från våren till sensommaren brukar det talas om att det är pajsäsong. Det vill säga, när vädret håller en viss temperatur och aptiten inte direkt skriker efter långkok. Paj är fräscht och stillar hungern på ett enkelt sätt Dessutom är det lätt att laga till många och gör sig därför perfekt i både huvudroll och biroll på buffébordet eller till festmåltiden.
För storkök är därför pajen en riktig hit. Testa att göra er egen signaturpaj genom att kombinera och variera ingredienser. Vill ni ha hjälp på traven? Då kan vi kanske fresta med en klassiskt god löktarte – en stjärna på buffébordet.